Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Vlado a Tina Zlatoš: Nastavte si správnu Životosprávu!

Vlado a Tina Zlatoš: ŽIVOTOSPRÁVA - Najkomplexnejšia stratégia na budovanie systému v životospráve.

Nie je to tak dávno, čo sme u nás spovedali Vlada Zlatoša. Bol to naozaj výživný rozhovor, o čom svedčia aj vaše komentáre, "lajky", ohlasy a zdieľania. Kto ho nečítal, rozhodne odporúčame - čítajte TU! Sľúbili sme vám, že Vlada určite ešte u nás privítame a je to tu, a tento krát sme si pozvali oboch Zlatošovcov - Tinu i Vlada. Dôvod je: Najkomplexnejšia stratégia na optimalizáciu životosprávy na Slovensku. Tak znie podtitul ich novej pripravovanej elektronickej knihy, ktorú píšu od apríla tohto roku (2013). Aké praktické myšlienky získate z publikácie s názvom ŽIVOTOSPRÁVA? To sa dozviete z nasledovného článku. A ako je u nás už dobrým zvykom, opäť sme si pre vás pripravili prekvapenie, VEĽKÉ prekvapenie!

 

Ahojte Tina a Vlado Zlatošovci. S Vladom sme sa u nás už rozprávali, bol to veľmi výživný rozhovor (článok nájdete TU). Tina, predstav sa, prosím, našim čitateľom: čomu sa venuješ a aké sú tvoje (vaše) plány do budúcnosti.

Tina: Okrem toho že píšeme publikáciu, u mňa teraz prebieha príprava na Olympijské hry v Rio de Janeiro, ktoré sa konajú v roku 2016. Už takmer 20 rokov sa venujem plážovému volejbalu a rada by som si splnila svoj olympijský sen. Okrem toho sme rodičia na plný úväzok, podnikáme spoločne v našej rodinnej firme a snažíme sa cez našu web stránku šíriť osvetu o zdravom životnom štýle. Osobne mám veľmi rada umenie a realizujem sa profesijne aj ako fotografka. Plánov máme do budúcnosti naozaj mnoho a určite budeme mať spolu ešte mnoho príležitostí o tom diskutovať.

Držíme Ti palce! V oblasti výživy ste jednoznačne odborníci. Svoje know-how ste zúročili v pripravovanej knihe ŽIVOTOSPRÁVA. Čo všetko v nej môžeme nájsť a na koľkých stranách?

Vlado: V podstate ani nejde o knihu ale o stratégiu, návod alebo manuál, pomocou ktorého si bude každý môcť vyskladať optimálnejšiu životosprávu (výživa, pohyb, regenerácia a iné). Dnes o knihy a informácie nie je núdza. Domnievame sa však, že tu skôr chýbajú poznatky, ktoré ľuďom pomáhajú vytvoriť si vlastný systém. A systém je riešenie na všetky problémy, pretože sa dá do veľkej miery automatizovať (zvyk je železná košeľa). Stačí si dať pozor iba na to, aby to bol správny systém, ktorý vedie k dlhodobým úspechom či už po estetickej alebo zdravotnej stránke. Sme zástancovia poctivých riešení bez prikrášľovania. Každý, kto má výborné dlhodobé výsledky vie, že je to drina v ktorej skratky neexistujú. Ak vám niekto tvrdí že je to inak, tak klame a jediné, čo sa vám z dlhodobej perspektívy podarí dosiahnuť, je metabolické poškodenie. V tele to už potom nikdy nebude fungovať tak, ako by malo a tomu sa treba vyhnúť za každú cenu. Pomocou publikácie si čitateľ vytvorí základný rámec životosprávy, ktorý bude fungovať od začiatku a na jeho objavovanie nebude potrebné absolvovať vyčerpávajúci pokus - omyl tak, ako je to dnes bežné. Publikácia vám v podstate ušetrí ohromné množstvo času aj peňazí, ktoré by ste inak investovali do riešení s krátkou trvanlivosťou. Podľa nás nikto nie je taký bohatý, aby si mohol dovoliť mrhať svojim časom, energiou i peniazmi na polovičné riešenia.

Nové produkty, horúce novinky, najnovšie články, informácie o zľavách, akciách či zvýhodnených ponukách? Ak chcete všetky tieto info dostávať e-mailom ako prvý, stačí ak sa prihlásite do nášho Spravodaja a okrem špeciálnej zľavy budete ako prvý informovaný aj o exkluzívnych ponukách len pre vás!

Túto publikáciu píšeme pre všetkých ktorí o výžive, pohybe a životospráve nemajú šajnu ale aj pre tých, ktorí majú naštudované tony informácii, ale majú v nich rozpor alebo ich nevedia správne využiť. O túto publikáciu prejavia záujem len proaktívni ľudia, ktorí nie sú leniví ani pohodlní a i napriek dostatočnému množstvu nadobudnutých informácii si potrebujú všetky tieto poznatky utriediť, rozdeliť a strategicky si z nich vytvoriť vlastný systém životosprávy. Je to ako pomáhať vám budovať si knižnicu a systematicky zaraďovať informácie na správne miesta. Vďaka tomu si vytvoríte vedomostnú mapu, ktorá vám pomôže doraziť na miesta, ktoré si želáte vidieť namiesto toho, aby sa vám knihy a informácie váľali všade po izbe a vy sa stratili v navigačnom chaose. Kniha bude mať do 250 strán (A4 formát), dnes (16.10.2013 pozn. red.) sme dopísali stranu 206. Chýbajú nám ešte dve kapitoly a použitá literatúra. Čo však nebude chýbať je silná kontroverzia k dnešnej výžive či fitness. Občas sa vám budú prevracať aj oči, ale o logické a zrozumiteľné vysvetlenia nebude núdza. Presný obsah jednotlivých kapitol si môžete preštudovať TU (https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/vytvorte-si-zivotospravu-podla-nasho-know-how.html).

To je celkom vysoký počet strán :) Ako dlho ste ju písali a koľko hodín ste pri jej príprave strávili?

Vlado: Publikáciu sme začali písať v apríli tohto roku (2013). Každý deň sa jej venujeme asi 3-4 hodiny. Dostať praktické skúsenosti na papier a vytvoriť z nich systematickú stratégiu, to zaberá tony času. Pôvodne sme sa domnievali, že postačí aj 100 strán, ale to stačilo len na minimum teórie. Od strany 96 začínajú všetky praktické informácie o tom, ako si efektívny systém životosprávy vytvoriť. Podotýkame, že len pár viet či odstavcov sme použili z nášho blogu, inak všetok text je úplne nový, ešte nikde nepublikovaný.

Kedy a prečo ste sa vlastne rozhodli, že vydáte túto publikáciu?

Tina: Nad takouto publikáciou sme uvažovali dlho. Cítili sme potrebu, že by sme mali svoje know-how dať na "papier" a vytvoriť tak príležitosť aj pre ľudí, ktorí s nami do osobného kontaktu nemôžu prísť. V publikácii je sumár všetkých našich myšlienok, poznatkov i vedomostí, ktoré sme za posledných vyše 10 rokov čerpali pri práci s ľuďmi, ale aj z vlastných športových skúseností. Tiež sa jedná o efektívny sumár poznatkov, ktoré sme za toto obdobie naštudovali. Naša knižnica je veľká, tá elektronická ešte väčšia (https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/budujte-si-vlastnu-kniznicu.html).

V akom formáte čitatelia môžu získať túto publikáciu?

Tina: V prvom kroku bude publikácia dostupná iba v elektronickej podobe. Práve v týchto dňoch pripravujeme predpredaj u nás na webe (https://www.vladozlatos.com). Neskôr pribudne cez nášho dvorného vydavateľa (Druska Books) aj ePub formát pre rôzne čítacie zariadenia a plánujeme aj limitovaný počet papierových výtlačkov. Ten kto chce túto knihu získať za výhodnú cenu, by mal od dnes sledovať našu web stránku. Tento týždeň (42/2013) nasadíme predpredaj za polovičnú cenu. To znamená, že kým publikáciu úplne nedokončíme, tak stále bude dostupná za polovičnú cenu. Keď už bude hotová, spustí sa oficiálny predaj za plnú cenu. Ten, kto si publikáciu stihne zakúpiť v predpredaji, ju od nás dostane hneď po dopísaní na email.

A prečo vlastne e-kniha? Nebojíte sa, že si ju budú ľudia zdieľať ?

Vlado: Nebojíme sa preto, lebo existujú štúdie, ktoré dokazujú, že aj keď si tvoj elektronický produkt ľudia posúvajú medzi sebou bez zaplatenia, aj tak to pomáha zvyšovať celkový predaj najmä ostatných tvojich produktov. Je síce pravda, že takto strácame peniaze, ale mnoho ľudí vďaka tomu zistí, že naša práca je naozaj kvalitná a budú sa zaujímať aj o naše ostatné produkty. Na Slovensku sa zatiaľ nedá očakávať len čestnosť. Máme však veľmi silnú a lojálnu čitateľskú základňu, pretože už dnes poskytujeme masívne verejné vzdelávanie zadarmo prostredníctvom nášho blogu (https://www.vladozlatos.com/blog.html). Všetci, ktorí chcú prácu našej rodiny podporiť, si publikáciu nechajú pre seba a nebudú ju šíriť ďalej. Veľa ľudí nám dáva príjemne najavo, že si našu prácu vážia, pretože dostávajú vždy viac a v prvom rade zadarmo. Potom to ľudia vnímajú ako veľmi prirodzené zaplatiť nám aj za veci, ktoré by sa dali od niekoho zohnať zadarmo. Riadime sa heslom, že ak človek niečo chce dostať, najprv musí veľa dávať. Myslíme si, že je to prirodzené. V dnešnom sebeckom svete je to možno netradičný prístup, ale aj oheň vám nedá teplo najprv, ale až potom, ako ho založíte a dáte mu nejaké polená. Ovocie prichádza až po tvrdej práci, to si treba zapamätať. A čím väčšiemu počtu práca prináša úžitok a čím kvalitnejšia je táto práca (pridaná hodnota), tým viac človek dostane späť (napríklad aj peňazí).

Nepochybne obsahuje kvantum užitočných informácií. Čím je ale kniha taká unikátna?

Vlado: Ak si prečítate zoznam kapitol a tematických okruhov, tak pochopíte, že ide o veľmi praktický návod (doslova manuál). K tejto knihe sa človek bude opakovane vracať pri riešení rôznych problémových situácií. Najprv sa pomocou knihy dôsledne analyzujete a na základe toho si triezvejšie stanovíte svoje vlastné ciele. Seba-analýza zahŕňa aj také veci, ako určovanie hormonálnych problémov podľa hrúbky jednotlivých kožných rias, komplexný test fyzickej zdatnosti a iné. Ďalej sa človek naučí ako pracovať s potravinami, ako si nastaviť pomer základných živín, ako si vytvoriť optimálny režim dňa, kedy a ako konzumovať potravu pred či po tréningu a ďalšie užitočné informácie. Nakoniec všetky tieto poznatky, sú koncentrované na niekoľkých stranách, ktoré sa dajú vytlačiť a zavesiť na nejaké dobre viditeľné miesto. Manuál + stratégia = systém. Ale aj ten najlepší manuál je zbytočný, ak ho nepoužijete a nebudete s ním aktívne pracovať.

Na svojej stránke publikujete množstvo bezplatných článkov. Obsahuje publikácia niečo s týchto článkov ?

Tina: Niektoré super dôležité informácie sme z blogu preniesli aj do publikácie, ale ak je to 5%, tak je to veľa.

Veda ako aj poznatky o výžive a životospráve stále napredujú. To čo sa dnes naučíme, môže byť onedlho inak. Tomu nezabránime. Počítali ste aj s týmto ?

Vlado: V tomto smere bude publikácia unikátna. Plánujeme ju každý rok aktualizovať na vždy vyššiu - aktuálnejšiu verziu. Teraz ju vydáme ako verziu 1.0 o rok to bude 2.0 a tak ďalej. A hoci aj aktualizáciu si bude potrebné zakúpiť, bude stáť iba zlomok ceny pre tých, čo si ju už raz zakúpili (napríklad 1/5 z pôvodnej ceny).

Pre mnohých je rozhodujúcim parametrom cena produktu, ktorý o majú záujem. Aká bude cena tejto e-knihy ?

Vlado: Cena nie je rozhodujúca, ak človek chápe, akú hodnotu získava. Ak to nechápe a svoje telo nevníma ako najdôležitejší nástroj, ktorý dodáva energetické bohatstvo (https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/budujte-si-vlastne-vnutorne-bohatstvo.html), tak aj rožky s párkom sú mu dosť drahé. Ten kto si váži svoje telo, ten sa o neho chce naučiť postarať. Dnes sa ľudia vedia starať o svoje autá a iné hračky lepšie, ako o svoje telo. Takýto manuál na ovládanie svojho tela vám nikto nikde neposkytne (žiaľ ani v škole nie). Niet sa čomu čudovať, pretože nikto o to nemá záujem. Vaše telo je pôdou pre biznis miliónov ziskuchtivých podnikateľov od fast food priemyslu, cez potravinárstvo, farmáciu, zdravotníctvo a iné. Aj tento problém sme v publikácii na pár stranách vysvetlili.

Cena publikácie bude 45 eur v predpredaji. To znamená, že zatiaľ publikáciu po zaplatení nedostanete, pretože ešte nie je dopísaná. Ak ju dopíšeme, predpredaj skončí a publikácia bude za plnú cenu (90 eur). Minimálne jeden týždeň bude predpredaj trvať. Ešte máme pred sebou dosť práce s publikáciou, hoci už finišujeme. Možno sa niekomu na prvý pohľad bude zdať že cena je extrémne vysoká, ale po preštudovaní všetkých podrobných informácií (včítane obsahu knihy) väčšina ľudí uzná, že mať doma takúto stratégiu na tvorbu vlastnej životosprávy je správny krok. Obzvlášť, ak viete, že nebudete strácať zbytočne čas i peniaze za veci, služby, doplnky či diéty, ktoré majú krátku záručnú dobu.

Ďakujeme vám za rozhovor a strávený čas. Čo by ste radi odkázali našim (vašim) čitateľom?

Odkazujeme vašim čitateľom, aby mali radi svoje telo. Aj keď to možno znie hlúpo, väčšina ľudí (najmä žien) to tak necíti. Ľudské telo je filter, cez ktorý vnímame celý náš okolitý svet. Telo ovplyvňuje naše emócie, emócie nálady a nálady zas celý náš osud. Preto si zapamätajte nasledovné:

  • Lepšie informácie = lepšie rozhodnutia a postoje.
  • Lepšie rozhodnutia a postoje = lepšie nastavenie mysle.
  • Lepšie nastavenie mysle = lepší vzťah k životospráve a k zdraviu.
  • Lepší vzťah k životospráve a k zdraviu = viac zdrojov energie.
  • Viac zdrojov energie = väčší výdaj energie (fyzickej i intelektuálnej).
  • Väčší výdaj energie = stúpajúca výkonnosť a rýchlejšie dosahovanie cieľov.
  • Stúpajúca výkonnosť = ešte viac energie a krajšia estetika tela.
  • Ešte viac energie a krajšia estetika tela = vyššie sebavedomie.
  • Vyššie sebavedomie = rýchlejší osobnostný rozvoj.
  • Rýchlejší osobnostný rozvoj = viac možností a skúseností.
  • Viac možností a skúseností = lepšie rozhodovanie a bystrosť.
  • Lepšie rozhodovanie a bystrosť = vyššia kvalita života.
  • Vyššia kvalita života = vnútorná motivácia pre napĺňanie vlastného potenciálu.
  • Napĺňanie vlastného potenciálu = šťastnejší a spokojnejší život.

Negatívnu (opačnú) energetickú špirálu si asi viete predstaviť veľmi dobre. Každý z nás veľmi dobre vie, aké to je nemať dostatok energie ani na to, aby vstal z postele a mal chuť niečo urobiť. Preto schopnosť postarať sa o svoje telo považujeme za veľmi dôležitý krok na ceste za lepšou verziu samého seba. Všetkých vás pozdravujeme.

SÚŤAŽ! Získaj publikáciu ŽIVOTOSPRÁVA!

Ako sa zapojiť sa do súťaže? Keďže je odmena veľmi hodnotná, bude potrebná aj náležitá snaha! Ako prvé nám napíšte do komentára pod článkom, čo ste mohli získať v predošlej súťaži s Vladom (nápoveda: https://www.fitpro.sk/blog/2013/09/odbornik-na-vyzivu-vlado-zlatos-som-za-hladovanie-a-vecerne-prejedanie/) Čítali ste toto druhé interview pozorne? Napíšte do komentára, aký počet strán bude mať publikácia. Ale to nie je všetko. Podeľte sa so svojimi účinnými zbraňami vo vašom boji (či už je váš cieľ zníženie podielu tuku, nárast sily a kondície, alebo "len" celkové zdravie). Čo robíte preto, aby ste žili zdravšie, lepšie, kvalitnejšie. No a na záver komentáru uveďte, prečo by sme mali poslať ŽIVOTOSPRÁVU práve vám! Malá rada: proaktívny prístup a sústavná práca na sebe je tá správna cesta :) Darček získa najzaujímavejší príspevok so všetkými 4 odpoveďami. Do úvahy budeme brať najmä zmysluplnosť komentára, a možno aj počet "lajkov" (takže viete čo máte robiť :)

Súťaž vyhodnotíme o 3 týždne, t.j. v stredu 6.11.2013.  Veríme, že sme vás potešili nielen darčekom, ale aj ďalším rozhovorom.

Zdroj titulnej foto: Archív V.Z.