Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Matúš Krnčok: "Netrénujem preto, aby som sa niekým "mároval" pod mostom!"

Matúš Krnčok

Matúša Krnčoka určite viacerí poznáte z rádia Europa 2 a jeho rannej show ZOO. Predtým ste mali možnosť už niekoľko rokov počuť jeho hlas z éteru iných staníc (Funradio, SiTy, BETA). Aj jeho tvár ste mali možnosť vidieť aj na televíznej obrazovke v TV Markíza, musiq1 TV alebo Huste TV. Okrem týchto médií čoraz častejšie moderuje aj rôzne firemné a spoločenské podujatia. My sme mali tú česť a položili mu zopár otázok. A aby sme nezabudli - Matúš bol taký skvelý, že pre vás nechal u nás darček! Čítajte preto pozorne :)

 

Matúš, mnohí z nás ťa isto poznajú z televíznej obrazovky alebo z rádia. No nájdu sa určite aj takí, ktorí netušia, s kým máme tú časť. Predstav sa nám, prosím: kto si, čomu sa venuješ, odkiaľ ťa tá prvá skupina pozná a čo plánuješ do budúcnosti robiť :)

Ak ma niektorí poznajú, tak skôr z rádiového prostredia, pretože tam sa už nejaký piatok pohybujem. Aktuálne už tretí rok ťahám za team Europa 2, kde som moderátorom Rannej Šou ZOO. Predtým som bol aj v iných rádiách, ale to je už pasé, snažím sa pozerať  len dopredu.

A keď sme už pri napredovaní, tak mojim cieľom, ale aj mojich kolegov Mišky a Michala je dvíhať úroveň rannej šou, osloviť stále nových poslucháčov, aj tých v produktívnom veku. Europa 2 má od začiatku nálepku rádio pre mladých, ale vekovo to ohraničené nie je. Pozdravujem tetu Helenku z Partizánskeho a jej 7 vnúčat a 4 pravnúčatá. Pravidelná poslucháčka ZOO.

 

Z dobre informovaných zdrojov sa nám podarilo zistiť, že deň tvojho narodenia je 13. Veľa ľudí si toto číslo spája s nešťastím (piatok trinásteho). Čo znamená trinástka pre teba?

Zdroje nesklamali. :D Pre mňa sú čísla pomerne zaujímavé, aj keď im nepridávam nejakú vážnu váhu. No napríklad sa mi asi tri roky stáva, že takmer každý deň sa pozriem na hodinky a vždy je 13:11 a to je aj dátum môjho narodenia (čiže práve dnes - pozn. red.). Začínam v tom hľadať súvislosť, ale je to skôr asi náhoda. Ale vždy ma to poteší. Keby boli výplatné termíny 13, tak to číslo uznávam ešte viac. Zatiaľ je mojim naj číslom preto 15. :D

Nové produkty, horúce novinky, najnovšie články, informácie o zľavách, akciách či zvýhodnených ponukách? Ak chcete všetky tieto info dostávať e-mailom ako prvý, stačí ak sa prihlásite do nášho Spravodaja a okrem špeciálnej zľavy budete ako prvý informovaný aj o exkluzívnych ponukách len pre vás!

 

Aké je tvoje motto? Čím sa v živote riadiš a aké slová ťa najlepšie vystihujú?

Motto. Ako zrejem (starnem :D) mám  iné mottá a priority. Keď som bol "puberťák", mojim mottom bolo zbaliť čo najviac dievčat, pochopiteľne. Keď som sa presunul do produktívneho veku, tak mottom  bolo byť najlepší zo všetkých a je jedno čo robíš. To aj zostáva, ale aktuálne je mojim mottom žiť tak, aby som bol nadmieru spokojný aj ľudia okolo mňa. Aby som napredoval nie len kariérne, ale aj ľudsky. Motto môže teraz znieť: Buď ľudský a ľudí sa ti aj dostane. Nie je nič krajšie ako mať úprimné a vyrovnané vzťahy. Áno, stále pracujem v médiách, nie nezbláznil som sa :D

 

Tvoja práca moderátora so sebou určite prináša situácie spojené so stresom a psychickou nepohodou. Ako sa s nimi vysporiadavaš?

Až som sa vyľakal z otázky. Práveže nemám pocit, že by to prinášalo stres, či psychickú nepohodu. Ide skôr o to, že niektoré dni v práci sú skvelé, zábavné a plné nápadov, iné zas priemerné. To je skôr to čo ma trápi, aby dni neboli priemerné. Dá sa bojovať rôznorodo, ja som si najnovšie našiel veľkú zábavku. A to je cvičenie. Ale nie klasické v posilňovni, kde sa pozeráš do zrkadla, ako ti s pribúdajúcimi sériami napúcha biceps. Dal som sa na kruhové tréningy spojené s MMA. Ale som úplný začiatočník. No myslím, že „chlapci z pod nového mosta“  by mi už nerobili problém :D Aj keď netrénujem pre to, aby som sa s niekým "mároval" pod mostom. Ale preto, aby som si vyčistil hlavu, naštartoval telo i ducha.

 

Mávaš niekedy trému?

Vieš čo, aj áno. Keď idem moderovať event pre nového klienta, ktorého ešte nepoznám, resp. sme predtým ešte nespolupracovali. Ale to je vždy len také uvažovanie o tom, či sa ľudia z danej firmy vedia zabávať, či sú aktívni a podobne. Ale aj keby neboli, tak ich dostanem do pohody. To je moja práca. Robiť ľuďom dobrú náladu a aj niečo im odovzdať a to je najskôr tá pohoda.

 

Ako sa staráš o svoj pracovný nástroj – hlas?

Tak, že si vždy ráno dám tri kávy. Každú vysielaciu hodinu jednu. Vysielame od 6 do 9. Ráno to uvoľňuje hlasivky a káva mi chutí. Som „topten“ kávičkár. Inak med je skvelý, ale nerozprávam toľko, aby som sa musel nejako špeciálne starať o hlasivky. Zatiaľ.

 

To je dobrý „grif“! A ako sa udržiavaš v pohode a v dobrej fyzickej kondícii?

Keď som už taký nabudený po tých ranných kávičkách, tak po vysielaní chodím do gymu. Fight Explosion mi ponúka širokú škálu možností ako sa udržať v kondícii. Ako som už pred chvíľou spomínal, baví ma trénovať a posúvať svoje hranice stále vyššie. Som taký súťaživý typ, takže motiváciou je mi vždy dať zo seba viac ako naposledy. To platí aj pri práci. Veľký vzor mi je Arnold Schwarzenegger. Nie ako bodybuilder, ale ako človek a motivátor. Youtube je plný jeho motivačných videí. Z rakúskeho chlapca, cez majstra sveta v kulturistike, úspešného herca až po senátora? To je vážne zaujímavý životopis!

 

Každý máme niekedy náročný deň – prezraď, čím, respektíve akým spôsobom, si dobíjaš energiu?

Tým, že vstávam 4:50, asi ako väčšina Slovákov, tak s tou únavou to býva sem-tam vážne. :D Ale najlepší spôsob relaxu je pre mňa spánok. Som zvyknutý spať max 7 hodín, inak som už akýsi preležaný. A asi sa očakáva, že poviem, nejakú saunu, spa a podobne. Ale relax je pre mňa moja priateľka, pekný večer, psíčkovia. Niekedy aj s vínom v ruke :)

 

Skvelé, aj sme čakali, že spomenieš šport :) S ním súvisí aj stravovanie - aké je úplne nezdravé jedlo, ktorému nikdy neodoláš?

Nie som radikálny bojovník proti nezdravým jedlám. Niekto považuje "knedlo, vepřo, zelo" za nezdravé jedlo, aspoň ja sa po ňom cítim viac zdravo, ako po mŕtvom šaláte z mekáču. A vôbec nemám výčitky. Ale mám rád domáce výrobky, od zeleniny, cez jogurty, paštéty, vajíčka, alebo ovocie. Takže treba pestovať milí Slováci, určite bude odber. :D

 

A máš nejaký zlozvyk, súvisiaci so životným štýlom?

Jednoznačne cigarety. :/

 

Aká kuchyňa má v tvojom jedálničku prvé miesto?

Chutná a teplá. Hlavne z domácich surovín. Ale moja priateľka je určite hlboko v sebe aspoň z polovice aziatka. Často jeme sushi. Chutí mi aj vietnamská kuchyňa. Namotal ma na ňu DJ Yaksha. Ako väčšinu našich známych a kamošov. "Mesidže" (messages, správy - pozn. red.) s ním vyzerajú takto: POĎ NA  PHO! :D

 

Fantastické! Naopak, ktoré jedlo ti vyslovene nechutí?

Všetko čo je spojené s kôprovým základom. Niekedy mi aj oregáno pripomína kôpor. Nedorástol som do chuti kôpru.

 

Ako zvykneš oddychovať?

Buď nejakým výletom, alebo sa stáva u nás doma, že v nedeľu spravím raňajky, najeme sa a zaspíme. Zobudíme sa až poobede. To je asi proti pravidlám športovcov. Ktorí to práve čítajú, ale každý sme iný.

 

To áno každý človek je jedinečný. Matúš, ďakujeme ti za rozhovor a strávený čas. Čo by si rád odkázal našim  čitateľom?

Ďakujem aj ja za priestor. Chcem pozdraviť čitateľov a odkázať, nech sa usmievajú. Svet bude krajší.

Matúš Krnčok - Interview 2013

Zdroj foto: archív M.K.

SÚŤAŽ ! Získaj tento skvelý balíček od Europa 2!

 

Europa2 balicek

Ako sa zapojiť a získať ho? Čítali ste pozorne? Koľko káv vypije Matúš ráno? Odpovedzte na túto jednoduchú otázku a ste v hre :) Všetky správne odpovede postupujú do záverečného výberu a odpoveď s najvyšším počtom "lajkov" vyhráva (takže iste viete, čo treba urobiť :). V prípade nerozhodného stavu vyberieme náhodne jedného výhercu. Súťaž vyhodnotíme o dva týždne - t.j. v stredu 27.11.2013