Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Thomas Puskailer: Baby, na fľašu dobrej whisky ho nezbalíte :-)

Tento muž je azda snom každej potenciálnej svokry. Nepije, nefajčí, je šarmantný, nesmierne kultivovaný, priateľský i šikovný. A to nielen v kuchyni. Svedčí o tom pracovný kalendár nabitý na prasknutie, či spolupráca so zvučnými menami svetového showbiznisu. Tanečník, spevák, herec a najnovšie i model, Thomas Puskailer (31), sa rozhodne nenudí. Napriek tomu si našiel čas a odpovedal nám na zopár "fit" otázok. :-)

1. Tomáš, ktoré slová ťa najlepšie vystihujú?
Myslím si, že je to latinské príslovie Carpe diem. Presne podľa neho sa riadim. Milujem život, mám šťastie, že môžem robiť to, čo ma baví. Tvrdo na sebe pracujem, som disciplinovaný, priateľský, stojím oboma nohami pevne na zemi a vždy sa snažím byť pozitívne naladený. Jednoducho, užívam si každý deň.

2. Existuje nejaké 100% nezdravé jedlo, ktorému nikdy neodoláš?
Snažím sa stravovať zdravo. Nejem napríklad žiadne mastné jedlá. No aj mňa samozrejme občas prepadne chuť na niečo „zakázané“. Vtedy mi však stačí len kúsok pizze, čokolády, alebo zopár chipsov.  Čiže, všetko s mierou.

Špeciálna zľava iba pre vás :) Stačí sa prihlásiť do nášho Spravodaja a okrem zľavy budete ako prví informovaní o nových článkoch, novinkách, akciách a výhodných ponukách.

3. Čím, respektíve akým spôsobom, si dobíjaš energiu?
Hlavne spánkom a športom. Je to pre mňa neskutočný relax. Každé ráno začínam jogou. Tri krát do týždňa trénujem vo fitku. Rád chodievam do sauny a s manželkou do kina na dobrý film. Aj to je skvelý spôsob, ako si dobiť baterky.

4. Prezraď nám, máš nejaký zlozvyk, súvisiaci so životným štýlom?
Súvisí to práve so spomínaným spánkom. Zvyknem pracovať dlho do noci a nie vždy následný deficit dospím. No nepomôžem si. Noc pre mňa znamená najlepší čas pre inšpiráciu.

5. Ako sa udržiavaš v pohode a v dobrej fyzickej kondícii?
Kvôli svojej práci sa musím udržiavať v dobrej kondícii. Veľa sa hýbem, či už na koncertoch alebo  divadelných predstaveniach, preto musím byť fit. Chodievam do posilňovne, okrem toho plávam, behám, bicyklujem a zvyknem zájsť i na masáž. Okrem toho si dávam pozor na to, čo zjem.

6. Tvoja popularita so sebou určite prináša situácie spojené so stresom, trémou a psychickou nepohodou. Ako týmto negatívnym faktorom čelíš?
Naučil som sa vnímať veci pozitívne. Karma v tomto smere nepustí. Ak dobré dávaš, dobré aj dostaneš. Som perfekcionista a robím radšej jednu vec poriadne, než ďalších dvesto naraz. Chyby, ktorých sa dopúšťam, nevnímam ako zlyhanie, no snažím sa z nich poučiť. 

7. Ako sa staráš o svoj hlas?
Nekričím, nefajčím, nepijem studené nápoje a takmer ani alkohol. Maximálne si dám dva - tri glgy červeného vína. Hlasivky si pravidelne rozcvičujem a napríklad pred koncertom sa vyhýbam určitým jedlám, ktoré mi z pohľadu kvality spievania vedia priťažiť. K nim patria napríklad ovsené vločky.

8. Ktorá kuchyňa v tvojom jedálničku víťazí?
Dlhé roky som bol vegánom, neskôr vegetariánom. Nemám vyslovene obľúbenú kuchyňu, i keď napríklad ázijská mi veľmi chutí. Uprednostňujem všetko čerstvé a hlavne domáce! Niet nad doma pripravenú stravu.

9. Už vieme, ako zvykneš oddychovať. No stíhaš tento rok i dlhšiu dovolenku?
Toto leto ma čaká úplne nová forma oddychu. S Abbie budeme dovolenkovať na chate vo Vysokých Tatrách. Teším sa, je to pre mňa celkom nová skúsenosť. Vo všeobecnosti však milujem more a Slnko. Doteraz som voľbu destinácie podmieňoval peknými a čistými plážami, aby som tam mohol nerušene spať  :-)

10. Ktoré jedlo ti vyslovene nechutí?
V podstate nemám problém zjesť čokoľvek. Ale „špeciality“ typu chrobáky, mravce a podobnú háveď, som zatiaľ nejedol. No ako som už spomínal vyššie, nerobí mi problém ochutnať čokoľvek. Možno sa časom odhodlám aj k tomu hmyzu.  :-)

11. Prezraď nám svoje najbližšie plány.
V týchto dňoch ma naplno zamestnáva Eco Tour, ktorého podstatou je snaha priblížiť študentom stredných a základných škôl problematiku ekológie a životného prostredia prostredníctvom hudby, tanca, filmu a interaktívnych workshopov (bližšie informácie na www.ecotour.sk). Mimo to dokončujem prípravy na svojom albume za pomoci talentovaného producenta z New Yorku, ktorý spolupracoval napríklad s hviezdou Jennifer Hudson. Stále tomu nemôžem uveriť. Chystám sa tiež vydať nový singel a natočiť k nemu i videoklip. Hrám taktiež v muzikále Boyband na Novej Scéne v Bratislave a ešte stále prebieha turné muzikálu Ôsmy svetadiel po Slovensku. O pár dní sa chystám pracovne do Grécka a nedá mi nespomenúť činohru, ktorú pre obrovskú komunitu Angličanov na Slovensku pripravujeme s manželkou Abbie. Všetky potrebné informácie a blížiace sa akcie nájdete na stránke www.thomaspuskailer.com. Budem rád, ak sa na niektorom z podujatí stretneme.  :-)

12. Čo by si odkázal našim čitateľom?
V zdravom tele zdravý duch. :) A preto si doprajte dostatok spánku, pohybu a tiež kvalitné jedlo (najlepšie domáce). Myslite pozitívne, pretože optimistický pohľad dokáže veľa. A ešte jedna vec. Prosím vás, recyklujte odpad. Máme len jednu planétu, musíme sa o ňu starať. Učím to študentov na stredných školách, poprosím o to týmto spôsobom aj vás.  :-)

 

 
Sprevádza nás od narodenia a mnohí ho pijú až do konca života. Reč je o výživnom bielom moku - o mlieku. Práve na túto potravinu si posvietime už o 7 dní. Bude to zaujímavé čítanie :)

Prečítajte si tiež:
Aj mladých trápi bolesť kĺbov!
Oslaďte si život… Medom :)
Jany Landl: “Nič nie je nemožné a nikdy nie je neskoro!”