Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Tieto potraviny vám uľahčia chudnutie

Napriek tomu, že na trhu je vyše 300 výrobkov účinných pri redukcii tuku, až vyše polovica svetovej populácie trpí nadváhou. Pokiaľ nedôverujete farmaceutickým výrobkom, zaraďte do svojho jedálnička nasledovné potraviny, ktoré sú svojim spaľovacím efektom priam vychýrené.

Cesnak - obsahuje alicín, ktorý má antibakteriálne účinky. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi, čím sa podieľa na rýchlejšom spaľovaní tukov.

Špargľa – má v sebe draslík, ktorý tiež priaznivo ovplyvňuje spaľovanie tukov. Ďalej sú tu zastúpené i vitamíny skupiny B, vitamín C (antioxidant) a beta-karotén.

Zelený čaj - posilňuje metabolizmus, blokuje ukladanie tukov, má antioxidačné účinky. Niektoré zdroje uvádzajú, že jedna šálka zeleného čaju je schopná spáliť až 100 kJ energie.

Sója – napriek tomu, že veľká časť populácie je na túto potravinu citlivá, má pozitívne účinky na ľudský organizmus. Obsahuje lecitín, ktorý odbúrava cholesterol. Obmedzuje ukladanie tukov v podkoží i v pečeni.

Špeciálna zľava iba pre vás :) Stačí sa prihlásiť do nášho Spravodaja a okrem zľavy budete ako prví informovaní o nových článkoch, novinkách, akciách a výhodných ponukách.

Brokolica - ako jedna z mála potravín obsahuje chróm, ktorý reguluje hladinu glukózy v krvi, znižuje cholesterol a pomáha odbúravať tukové tkanivo i zachovávať stabilnú svalovú hmotu.

Kyslá kapusta - je výborným antioxidantom, prečisťuje organizmus, urýchľuje látkovú výmenu.

Zázvor - je bohatý na vitamíny (A, C, B) a minerálne látky (vápnik, fosfor, železo, draslík, sodík a horčík), podporuje zvýšenie telesnej teploty, krvný obeh i trávenie. Znižuje hladinu cholesterolu.

Škorica - má antibakteriálne, antioxidačné a protizápalové účinky. V kombinácii s medom má tiež pozitívny vplyv na trávenie.

Chilli - zásluhou obsahu kapsaicínu pôsobí ako prírodná dezinfekcia. Podporuje metabolizmus, znižuje hladinu krvného cukru a stimuluje sekréciu žalúdočných štiav.

Uhorky - majú významný detoxikačný účinok, podporujú činnosť pečene, žlčníka a čriev. Obsahujú veľké množstvo vitamínov a minerálnych látok.

Jahody - sú výborným "spaľovačom" tukov, znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Obsahujú pektín (vláknina) a vitamín C.

Chren - má výrazné detoxikačné účinky, je močopudný, čím veľmi dobre prispieva k prečisteniu organizmu, povzbudzuje chuť k jedlu a uľahčuje trávenie. Je zdrojom vitamínu C, A, vitamínov skupiny B a mnohých minerálnych látok.

Fazuľa - posilňujú činnosť kardiovaskulárneho obehu a uľahčuje odvodnenie organizmu. Je taktiež významným zdrojom vlákniny.

Jablčný ocot - podporuje spaľovanie tukov, posilňuje imunitný systém, znižuje chuť na sladké i slané.

Losos - je bohatý na jód, ktorý stimuluje tvorbu hormónov štítnej žľazy, ktoré sa podieľajú na regulácii látkovej výmeny.

Okrem „spaľovacích“ potravín vám predstavíme i tie, ktoré povzbudzujú ľudský metabolizmus. V čase opekačiek, grilovačiek a iných letných hodov, celkom osožné.   :-)

Ananás - toto tropické ovocie, ktoré má pôvod v Brazílii, je všeliekom. Ten, kto ho pravidelne konzumuje (čerstvý), podporuje svoj imunitný systém, stará sa o zdravé kosti, srdce a tráviaci trakt.

Celozrnné obilniny -  obsahujú kvalitné sacharidy, bielkoviny a nenasýtené mastné kyseliny. Ideálne je zaradiť ich do jedálneho lístka ráno, kedy energiu z nich vo zvýšenej miere tak potrebuje telo, ako i mozog.

Proteín zo srvátky - tento druh bielkoviny je veľmi kvalitný. Má schopnosť navodiť pocit sýtosti na dlhší čas, čím udržiava metabolizmus v obrátkach.

Mandle - sú plné prospešných tukov, vlákniny a bielkovín. Keďže sú bohaté na esenciálne mastné kyseliny, ktoré už vlastným trávením zvyšujú výkonnosť metabolizmu, je vhodné ich zaradiť do každodenného príjmu potravy. Avšak vzhľadom na vysokú kalorickú hodnotu mandlí, neodporúča sa konzumovať denne viac ako hrsť. Vhodné sú tiež píniové orechy, kešu a lieskovce.

Prírodný biely jogurt – obsahuje kultúry probiotických baktérií, ktoré napomáhajú tráveniu, čím taktiež podporujú metabolické procesy. Má v sebe tiež prospešné tuky a niektoré bielkoviny. Ideálny je na desiatu spolu s jablkom.

Špenát - je nabitý antioxidantmi, ktoré sa vo veľkej miere podieľajú na regenerácii namáhaných svalov a pôsobia ako prevencia pred nežiaducim účinkom voľných radikálov.

Každý z nás ich má. Či chceme, či nie, existujú. Reč je o problémových partiách. U niekoho je to bruško, u iného boky, často aj stehná, či zadok. Ďalšie článok bude zameraný práve na cviky na tieto najproblematickejšie partie. Tak príďte a rozšírte si vedomosti :)

Prečítajte si tiež:
Nedarí sa vám schudnúť? Na vine môže byť voda!
Zbavte sa pneumatiky na bruchu
Nikola Weiterová: Miss Bikiny fitness (aj) z trucu