Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Cviky na problémové partie

Začalo sa obdobie letných dovoleniek. Z magazínov sa na nás veselo usmievajú dokonalé krivky opálených modeliek, ale vy sa po vyskúšaní si nových plaviek zhrozene pozriete do zrkadla? Potrebovalo by to pár centimetrov ubrať z bokov, spevniť zadok, vyrysovať stehná a na sexi brušku treba tiež ešte popracovať? Tu je niekoľko rád a cvikov, ktoré vám k vysnívanej postave môžu pomôcť.

Cviky na brucho

Schudnúť z brucha síce nie je najľahšie, ale dá sa to zvládnuť.

Sed – ľah:
Tento cvik poznáte už zo základnej školy a táto klasika je naozaj jedna z najpopulárnejších. Dávajte si však pozor, pri nesprávnej technike si  môžte viac ublížiť ako pomôcť. Takže odporúčame ľahnúť si na mäkšiu podložku, nohy mierne od seba. Ak ešte nemáte kondíciu, uľahčiť si to môžte s rukami za hlavou, alebo prekríženými cez hrudník. Pri priťahovaní vydychujte, pri spätnom pohybe – klesaní, sa nadýchnete. Maximálne po 20-tich opakovaniach by ste mali byť vyčerpaní a cítiť brušné svalstvo. Pokiaľ dokážete urobiť  100 krát  sed – ľah, technika cvičenia nie je pravdepodobne dobrá. Na začiatok cvičte 4 – 5 sérií po 15 – 20 opakovaní. Postupne zvyšujte záťaž a to napríklad tak, že si zoberiete do ruky kotúč, činku alebo aj plnú fľašu.

Špeciálna zľava iba pre vás :) Stačí sa prihlásiť do nášho Spravodaja a okrem zľavy budete ako prví informovaní o nových článkoch, novinkách, akciách a výhodných ponukách.

Skracovačky:
Pokiaľ túžite po naozaj peknom a sexi brušku, nemali by ste vynechať skracovačky. Ľahnite si na podložku. Súčasne dvíhajte nohy do 90 stupňového uhla vzhľadom na podlahu a  postupne ohýbajte v kolenách tak, aby v záverečnej fáze cviku boli tiež ohnuté na 90 stupňov. Ramenami pritiahnite hrudník smerom dopredu. Ruky sú za hlavou, ale pri cvičení si nimi nepomáhajte. Cvičte pomaly, pri priťahovaní vydychujte, pri klesaní sa nadýchnite. Na začiatok cvičte 3 – 4 série, po 15 opakovaní.

Cviky na boky:

Ak sú práve boky vašim problémovým miestom, skúste tieto cviky.

Dvíhanie nôh v ľahu:
Ľahnite si na bok, nohy sú vystreté, špičky ukazujú priamo pred seba (chodidlá sú vodorovne s podlahou). Teraz pomaly dvíhajte vrchnú nohu. Nezľaknite sa, pokiaľ zistíte, že nohu nemôžte zdvihnúť príliš vysoko, cvik robíte správne. Ak ale špička vrchnej nohy smeruje hore a nie pred seba, nohu síce zdvihnete vyššie, ale neposilňujete tie správne svaly. Polohu po vykonaní jednej série otočte a precvičte cvik s druhou nohou. Urobte 12-15 opakovaní v dvoch sériách.

Podrepy:
Do každej ruky si zoberte asi 3 kilovú činku a postavte sa. Nohy sú od seba vzdialené na šírku ramien, kolená mierne pokrčte a chrbát držte rovný. Prejdite do podrepu a zároveň dvíhajte ruky s činkami smerom k hrudníku. Potom sa pomaly vraciame naspäť. Opakujte 15 – 20 krát v 3 - 4 sériách.

Pre spevnenie zadku odporúčame výpady. Zo stoja vykonávate výpady dopredu tak, aby koleno nohy, ktorou vykročíte v cieľovej polohe dosiahlo v kolene približne 90 stupňový uhol  a  nepredbehlo chodidlo. Nezabudnite správne dýchať, pred výpadom sa nadýchnite, počas neho dych zadržte a pri návrate do východiskovej polohy vydychujte.

Snáď najväčším strašiakom je ale stále celulitída. No aj s ňou sa dá začať celkom úspešne bojovať. Cviky na celulitídu môžete robiť úplne kdekoľvek, napríklad aj na kúpalisku. Stačí vám k tomu lopta. Tú umiestnite medzi kolená a zatláčajte obe kolená smerom k sebe a následne povoľte.

 

Nedajte sa odradiť ani od typických letných športov, kde formou zábavy spálite stovky kalórií. Taký plážový volejbal, plávanie, beh po pobreží pri západe slnka alebo korčuľovanie vám rozhýbe metabolizmus a vy sa budete cítiť lepšie, zdravšie a fit.

Všetky tieto jednoduché cviky vám pomôžu získať pekne vyformované telo užšie o niekoľko centimetrov. Dôležitá je disciplína a chuť spraviť niečo pre seba.  Nezabudnite však zároven upraviť jedálniček a dodržiavať pitný režim. Ideálna je čistá voda, prípadne čaj. So sladenými malinovkami či sýtenými nápojmi to určite nepreháňajte. Alkoholu sa radšej úplne vzdajte, aj keď jedno malé pivko sem-tam nikomu neuškodí :) Jedzte pravidelne aj 5 – 6 krát denne, ale v malých dávkach. Uprednostnite jogurty, zeleninu, ovocie a vyhýbajte sa vyprážaným kalorickým bombám.

 

Volejbal je jedna z obľúbených loptových hier, zároveň je však na Slovensku aj populárnym športom. Je náročný na fyzickú i psychickú kondíciu. Kto sa o tento šport zaujíma, určite bude poznať Danielu Rojkovú, aktuálnu Majsterku Slovenska. Práve Danku sme tentoraz oslovili s ponukou na rozhovor. Ponuku s radosťou prijala a tak si o týždeň môžete čo-to o nej prečítať. :)

Prečítajte si tiež:
Nedarí sa vám schudnúť? Na vine môže byť voda!
Zbavte sa pneumatiky na bruchu
Poznáte zásady zdravého stravovania v lete?