Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Pri letných športoch sa (s)chudne ľahko

Chceli by ste schudnúť, no posilňovňa vás nebaví a obľúbenej zmrzline v týchto horúčavách neviete odolať? Našťastie, leto nám poskytuje kvantum možností na športové vyžitie, pri ktorom dokáže telo spáliť viac, než len jednu „zakázanú" dobrotu. Viete, ktoré letné športy sú v tomto smere najvhodnejšie?

Rýchla chôdza - podľa rýchlosti spálite 1500 kJ/hod.

Pravidelný svižný krok je vhodnou alternatívou na zahájenie chudnutia pre každého. Dá sa praktizovať kedykoľvek a kdekoľvek, čo mnohí považujú za jeho nespornú výhodu. Avšak, aby boli výsledky rýchlej chôdze badateľné, musíte sa jej venovať aspoň 40 minút denne. Vďačným spoločníkom na prechádzkach vám môže byť pes, prípadne rovnako motivovaná kamarátka.

Plávanie - spálite až 1500kJ/30 minút

Plávaním si formujete hneď niekoľko častí tela. Okrem chrbtového a prsného svalstva, dostávajú zabrať i lýtka, boky, trup a ruky. Je však rozdiel plávať piánko tempom na jazere a vyskúšať tvrdú drinu v bazéne. Aj preto sa počet spálených kalórií odvíja od zvoleného spôsobu a rýchlosti plávania.

Jazda na in-line korčuliach - spotrebuje až 2300 kJ/hod.

Nielenže sa zabavíte, no potešíte aj svoju fyzickú schránku. O korčuľovanie sa zaujímajú predovšetkým obéznejší ľudia, nakoľko nezaťažuje kĺby tak ako napríklad beh. Nielen za veľkou mlákou, no už i v našich končinách ide o jeden z najobľúbenejších letných športov vôbec.

Špeciálna zľava iba pre vás :) Stačí sa prihlásiť do nášho Spravodaja a okrem zľavy budete ako prví informovaní o nových článkoch, novinkách, akciách a výhodných ponukách.

Tenis - spálite až 3500 kJ/hod.

A to už za trochu námahy stojí. Po kvalitnom výkone na kurte nepodceňujte strečing, pretože jednotlivé partie dostávajú počas hry riadne zabrať. Tento vznešený a elegantný šport akiste ocenia najmä ženy, ktoré sa pravidelnými švihmi a naháňaním za loptičkou účinne zbavujú nenávidenej celulitídy.

Bicyklovanie - spálite až 3500 kJ/hod.

Je tiež výbornou voľbou pre ľudí s kilogramami navyše. Milovníci bicyklov si nevedia vynachváliť najmä možnosť hýbať sa vlastným tempom a regulovať stupeň obtiažnosti. Ak sa bicyklovaniu budete venovať aspoň hodinku denne, badateľné výsledky na seba nenechajú dlho čakať.

Skok cez švihadlo - spotreba 600 kJ/10 minút

Spomínate si ešte na časy, keď ste s kamarátkami vonku preskakovali švihadlo? Práve ono môže byť aj s odstupom času vítaným pomocníkom na ceste k štíhlej línii. Veď už za 10 minút poctivého skákania spálite 600 kJ, čo vôbec nie je málo.

Beh - spáliť môžete až 4800 kJ/hod.

Písať článok o letných športoch a nespomenúť obľúbený beh, je hádam nemožné. Už aj na Slovensku ho praktizuje čoraz viac ľudí. Ide o skvelý spôsob, ako si prevetrať hlavu, dať voľný priechod myšlienkam, odbúrať starosti a spraviť tiež nemalú službu pre svoju kondičku. Beh spevňuje a tvaruje nohy, posilňuje srdce a zlepšuje výdrž človeka. Kvôli nadmernému zaťaženiu kĺbov by sa ho mali strániť ľudia s nadváhou.

Tanec

Leto je obdobím festivalov, koncertov a neviazanej zábavy. A práve tanečnými kreáciami sa veľmi príjemným spôsobom zbavujete neželaných faldíkov. Okrem toho, že tanec veľmi efektívne tvaruje postavu, stará sa aj o nezanedbateľný kilojoulový úbytok. Za hodinu intenzívneho tancovania, je to až 2000 kJ. Tanec je skrátka to pravé (nielen) pre všetky parketové levice.

I zdanlivo nudné činnosti, akými sú práce v domácnosti či okolí domu, sa môžu v pozitívnom smere odraziť na vašej figúre. Za hodinu upratovania telo spáli až 1200 kJ, pri práci v záhrade kosením 300 kJ a hrabanie vás zbaví približne 200 kJ. Rovnako ako všetky domáce i záhradné práce, posilňuje rovnomerne takmer všetky svalové skupiny.

V najbližšom vydaní FitStyle-u otvoríme dlhodobú sériu článkov o čajoch. Približne raz za mesiac vám prinesieme zaujímavý článok o pozitívnych účinkoch rôznych čajov a začneme hádam tým naj - zeleným čajom. Tak príďte, čítajte a zdieľajte. Tešíme sa na vás :)

Prečítajte si tiež:
Zmrzlina pri diéte? Áno, ale …
Poznáte zásady zdravého stravovania v lete?
Jany Landl: “Nič nie je nemožné a nikdy nie je neskoro!”