Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Zbavte sa pneumatiky na bruchu

Kto z nás netúži po peknom, plochom bruchu? Prácou v kancelárii, vyvážaním sa v aute a večermi strávenými doma pred televízorom, k jeho spevneniu určite neprispievame. Pre mnohých ľudí je táto časť tela najproblematickejšia. A keďže plavková sezóna sa nezadržateľne blíži, je najvyšší čas s tým niečo robiť!

Spevňovanie brušného svalstva má význam nielen kvôli peknému, vypracovanému brušku, no pomáha i pri bolestiach chrbtice, predovšetkým v bedrovej oblasti. Práve brušné svaly patria do svalovej skupiny, ktorá má tendenciu ochabnúť. Bez cvičenia sa želaného efektu nedočkáte, takže na chudnúce pásy a iné teleshoppingové „supervýrobky“ radšej vopred zabudnite. Miesto toho si osvojte nasledovné zásady, ktoré sú pri posilňovaní brušného svalstva ozaj nevyhnutné:

* Dýchajte pravidelne (pri zaťažení výdych, pri uvoľnení nádych)

* Striedajte cviky na priame a šikmé brušné svaly

* Kombinujte dynamické cvičenie so statickým a pomalé tempo s fázovaním

* Veľmi dôležité je tiež správne držanie tela

 

Výsledky sa určite dostavia

Jete ešte menej než malé dieťa, poctivo cvičíte každý večer, no tukových záhybov sa nie a nie zbaviť? Nečakajte výsledky hneď po prvom týždni, tobôž nie dni. Na pekné bruško treba trpezlivosť. Vo svojom fit pláne by ste však nemali zabudnúť ani na:

Probiotiká

Tento malý zázrak vám zlepší trávenie, upokojí črevá a pomôže i s (ne)nafukovaním. Skúste si dať na raňajky miesto párkov probiotický jogurt alebo nápoj. Nielenže si prečistíte telo, no pri ich pravidelnom užívaní budete mať bruško viditeľne plochejšie.

Opatrne s chlebom

Chlieb býva častou príčinou nafúknutého brucha. Ak si bez tejto dobroty neviete svoj život predstaviť, jedzte ho radšej v menších množstvách a častejšie, nie päť  krajcov naraz. Máte domácu pekárničku? Skúste v nej pripraviť zdravý celozrnný variant a pridať doň i semienka. Vaše bruško vám poďakuje.

Dajte si pozor na to, čo pijete

Pri problémoch s nadúvaním sa stráňte bublinkových nápojov, džúsov, a STOPKU by mala dostať i sóda. Stavte radšej na feniklový, mätový alebo zázvorový čaj, ktorých účinky proti tráviacim ťažkostiam sú všeobecne známe.

Pauza so sladkosťami

Očista organizmu nie je nikdy na škodu. Práve jar je na ňu ako stvorená. Po zime, keď sme jedli jedno cez druhé a špeky úspešne maskovali pod hrubé svetre, ju uvíta každý organizmus. Zbavíte sa tak problémov s vyprázdňovaním a celého radu ďalších črevných peripetií. Keď vás premkne chuť na sladké, skôr než sprášite celú bonboniéru, zastavte sa pri košíku s ovocím. Osvedčenou alternatívou ako zmiasť chuťové poháriky, je najmä banán a ananás. Netreba však zabúdať ani na citrusy plné vitamínu C.

Neviete ako často a koľko cvičiť? Pomôže vám naša tabuľka  :)

Úroveň

Ako často cvičiť

Počet sérií

Opakovania

Rýchlosť

Odpočinok

Začiatočník

3 x týždenne

2 - 3

10 – 15x

3 – 4 sekundy

45 sekúnd

Stredne pokročilý

2 x týždenne

2 - 4

10 – 15x

3 – 4 sekundy

75 sekúnd

Pokročilý

2 x týždenne

3 - 5

10 – 15 x

3 – 4 sekundy

90 sekúnd

 

O týždeň si pri príležitosti Medzinárodného dňa zdravia a blížiacou sa Veľkou nocou, ktorá sa u mnohých spája s prejedaním sa, posvietime práve na stravu :)

Prečítajte si tiež:
Ako sa zbaviť jarnej únavy?
Nikola Weiterová: Miss Bikiny fitness (aj) z trucu
Nedarí sa vám schudnúť? Na vine môže byť voda!

 

Získajte špeciálnu zľavu! Stačí sa prihlásiť do nášho Spravodaja a okrem zľavy budete ako prví informovaní o nových článkoch, novinkách, akciách a výhodných ponukách.