Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Už ste si dnes dali Açai?

So zázračným bobuľovitým ovocím Açai sa spája množstvo superlatívov. A celkom oprávnene. Ovocie Açai, rastúce na brehoch rieky Amazonka v dažďovom pralese, patrí medzi najzdravšie potraviny sveta. My vám prezradíme prečo.

  1. Zvyšuje schopnosť koncentrácie a zlepšuje zrak

A to tým, že pomáha telu vstrebávať dôležité vitamíny A, E, D a K. Okrem toho zvyšuje sexuálnu energiu a svojimi látkami zabezpečuje optimálnu funkciu všetkých orgánov.

  1. Napomáha dobrému tráveniu

Tým, že Açai zväčšuje objem trávenej potravy, predlžuje pocit sýtosti a je záslužným pomocníkom pri chudnutí. Okrem toho sú výrobky Açai nápomocné tiež v prípade rýchlosti vstrebávania živín a majú preventívny účinok proti rakovine hrubého čreva.

  1. Zbavuje organizmus škodlivých látok

Nenasýtené mastné kyseliny odbúravajú v krvnom obehu nasýtené mastné kyseliny, ktoré sú obvykle príčinou únavy a slabosti.

  1. Podporuje imunitný systém

Vďaka prírodnej kombinácii antioxidantov, esenciálnych mastných kyselín, aminokyselín a fytosterolov, podporuje imunitu a poskytuje prirodzenú ochranu pred ochoreniami. Naozaj je dokázané, že ľudia, ktorí Açai užívali pravidelne, boli odolnejší voči chrípkam a iným pliagam, ktorých je hlavne v poslednej dobe v ovzduší viac než dosť.

  1. Je zdrojom energie pri fyzickej a psychickej záťaži

Už domorodé kmene amazonskej džungle vedeli, akým vzácnym pokladom toto ovocie v skutočnosti je. Používali ho nielen ako povzbudzovač pri love zveri, no svoje miesto si našlo aj ako zdroj sexuálne energie. Açai  taktiež v hojnej miere prispieva k udržaniu dobrej nálady a potešenia zo života.

  1. Redukuje hmotnosť, pomáha efektívne spaľovať tuky

To je dobrá správa najmä pre ľudí pracujúcich na zveľadení svojej kondičky. Môže za to prírodná kombinácia antioxidantov, esenciálnych mastných kyselín, aminokyselín a fytosterolov. Spomínané látky priaznivo vplývajú na trávenie, spaľovanie tukov a ľahšie spracovanie potravy. Dlhodobé užívanie Açai sa prejaví i na postupnom a najmä zdravom znižovaní hmotnosti.

  1. Regeneruje svaly pri zvýšenej fyzickej aktivite

Aminokyseliny v kombinácii s esenciálnymi mastnými kyselinami v ňom obsiahnutými, pomáhajú spaľovať tuk efektívnejšie a svaly z tohto dôvodu rastú rýchlejšie.

  1. Pomáha pri predchádzaní a liečbe nádorových ochorení

Açai, ako prírodný antioxidant, významne bojuje s voľnými radikálmi v ľudskom tele. Tie napádajú bunky, poškodzujú DNA a tým spôsobujú mnohé neľahké ochorenia. Existuje niekoľko výskumov, ktoré však dokazujú schopnosť Açai bojovať aj s týmito neduhmi.

 

Produkty z Açai nájdete aj v našej ponuke :) Kliknite sem pre ich zobrazenie.

 

Vyskúšajte chutné Açai recepty

Pena z bielej čokolády a mascarpone s Açai

  • 400 ml smotany 30%, 1 vanilkový lusk, 100g bielej čokolády
  • 3 plátky želatiny, 75g mascarpone, 250g Açai
  • 150ml červeného portského vína, 2 lyžice cukru


1.Želatinu vložíme do misky zo studenou vodou 2.Polovicu smotany uvaríme s vanilkou asi na 2/3 objemu, pridáme rozlámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť 3. Želatinu vymačkáme, vložíme do kovovej misky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom ju vmiešame do smotany s čokoládou. Zmes nalejeme do kovovej misky, dáme ju do dresu so studenou vodou a miešame kým nezačne hustnúť. Potom primiešame vyšľahanú zvyšnú smotanu. Penu rozdelíme do pohárov a dáme stuhnúť. 4.Pred podávaním podržíme formu hore dnom a podržíme pod tečúcou teplou vodou. Dlaňami zakryjeme spodnú stranu, aby nám do nich vošiel krém. Nakrájame ho na porcie a doplníme napoly roztopeným Açai. Doba prípravy asi 50 min plus doba tuhnutia.

Açai smoothie so zmrzlinou

  • 100g drene Açai s guaranou
  • 1 x porcia vanilkovej zmrzliny
  • jahody , čerstvá mäta na ozdobenie
  • mlieko, môže byť aj sójové

Açai, vanilkovú zmrzlinu a jahody spolu zmixujeme. Ak je Açai smoothie príliš husté, pridáme mlieko. Ozdobíme mätovým lístkom.

 

Chcete vedieť, ako sa Açai vyrába?

Zdroj: www.acaimania.sk

 

O týždeň vám prinesieme sľubované prekvapenie: rozhovor s úspešným slovenským športovcom a trénerom Janym Landlom! :)

Prečítajte si tiež:
Dnes (7.4.2012) je Svetový deň zdravia 2012
Ako počas Veľkej noci nepribrať?
(NE)DIÉTNA PRAVDA O VAJÍČKACH

 

Vy ju ešte nemáte? Čo? No predsa špeciálnu zľavu! Stačí sa prihlásiť do nášho Spravodaja a okrem zľavy budete ako prví informovaní o nových článkoch, novinkách, akciách a výhodných ponukách.