Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Šport na profesionálnej úrovni a doplnky výživy


Supplements

Šport tvorí veľkú súčasť našich životov, či už chceme alebo nie. Denne sa na nás valí kopa informácií zo sveta športu. V televízii, rádiu novinách, časopisoch či na internete. Vyhľadať práve tú potrebnú informáciu nikdy nebolo jednoduchšie ako teraz.

V dnešnej dobe snáď nie je ani jeden profesionálny športovec alebo nadšenec „činkárne“ (fitka, posilky, ako chcete:), ktorý by neužíval nejaké doplnky výživy za účelom zlepšenia športovej kondície. Samozrejme, úspech v športe nie je garantovaný tým, aký suplement športovec berie. Je to dané hlavne genetickou dispozíciou športovca, morfologické, psychologické, fyziologické a metabolické vlastnosti špecifické pre charakteristiku daného športu. Ale ani tieto danosti neznamenajú, že športovec zaznamená úspech vo vrcholovom športe. Veľmi dôležité je podrobiť sa dôkladnému a často tiež časovo náročnému fyzickému tréningu, kde sa kladie dôraz nielen na zlepšenie „fyzičky“, ale tiež i zvýšenie psychickej odolnosti. Doplnky výživy však preukázateľne tento tréning podporujú.

Ak máte obľúbený šport, mrknite sa na Bwin Sportsbook, určite si tam nájdete aj ten svoj, na ktorý si tu môžete aj staviť. Okrem toho tu nájdete najnovšie správy, novinky, analýzy a prognózy, pravidelne aktualizované.

Športovci žiaľ veľmi často siahajú po látkach, ktoré môžu byť veľmi nebezpečné pre ľudský organizmus a sú v profesionálnom športe zakázané. Na podporu športovcov, ktorí by radi zdokonalili svoje výkony bez užívania týchto zakázaných látok existuje veľké množstvo legálnych doplnkov výživy, ktoré nájdete aj v našej ponuke, dajú sa ľahko zohnať a sú tzv. voľno-predajné (bez lekárskeho predpisu). Tieto doplnky obsahujú dôležité vitamíny, minerály, aminokyseliny, rôzne bylinky alebo výťažky z rastlín. Takéto doplnky výživy sú považované za bezpečné, účinné, efektívne a najmä legálne.

Prihláste sa do nášho Spravodaja a okrem špeciálnej zľavy budete ako prvý informovaný o nových článkoch, novinkách, akciách a výhodných ponukách.

Najčastejšie používané doplnky výživy sú tie nižšie uvedené, avšak pre čo najlepší a najvhodnejší výber práve pre váš typ športu odporúčame poradiť sa so skúsenejšími :)

  • Kofeín – napomáha zostať v stave pohotovosti
  • Kreatín – pomáha hlavne pri opakovaných tvrdých tréningoch, pri športoch ako sú silové športy, kulturistika, vzpieranie, silová trojboj, cyklistika či beh
  • Vitamín B – samozrejme, že vitamíny sú dôležité, ale určité štúdie dokázali, že najmä pri vyššej dávke vitamínov skupiny B podáva športovec vyššie výkony
  • Proteín a aminokyseliny – napomáha svalom a organizmu zotaviť sa po namáhavých tréningoch
  • Glutamín – na podporu imunitného systému a slúži aj ako prevencia zlyhania a katabolizmu (rozpadu) svalov.