Slovensky English

Volajte: 0911 348 776 PO - PIA 9:00 - 18:00

Vitajte !

Hľadáte motiváciu cvičiť? Poradíme vám

Celebrities

Práve blížiaca sa jar predstavuje pre väčšinu z nás pomyselnú štartovaciu čiaru na ceste k vytúženým krivkám. Škoda, že len nepatrná časť vytrvalcov to dotiahne až do zdarného cieľa.

Čo sa samotných výhovoriek týka, prečo necvičiť, prílišnou kreativitou neoplývame. Ktoré pritom patria medzi tie najfrekventovanejšie?

1. Cvičenie ma nebaví

Váš tréning je asi nuda. Šport má byť predsa zábava. Zamyslite sa nad tým, ktorá pohybová aktivita vás najviac baví a tej sa venujte pravidelne. Nikto vás samozrejme nenúti do karate alebo "činkárne". Sami uvidíte, aké osožné môžu byť i hodiny tanca, jazda na bicykli alebo korčule. Nezabúdajte, že vo dvoch sa to ľahšie ťahá a taký „sparing partner“ nemusí byť na zahodenie.

2. Bojím sa narastajúcich svalov

Neopodstatnené obavy žien, ktoré sú presvedčené, že niekoľko zdvihov činiek im spôsobí obrie svaly kulturistiek. Pritom to „najhoršie“, čo sa im môže stať, je pevnejšie telo.

3. Nemám čas

Opäť hlúposť, nakoľko každý z nás vie, že ide o vec priorít. Aj v tomto smere stopercentne platí: všetko sa dá, len treba chcieť ! Ide predsa o otázku vášho zdravia a to by mala byť určite priorita.

Prihláste sa do nášho Spravodaja a okrem špeciálnej zľavy budete ako prvý informovaný o nových článkoch, novinkách, akciách a výhodných ponukách.

4. Nie som tučný/á - cvičiť nepotrebujem

Nie je to pravda. Aj veľmi štíhly človek by mal pracovať na spevnení svalstva, pretože svaly do výraznej miery ovplyvňujú zdravotný stav a celkovú kvalitu života.

5. Po cvičení som príliš unavený/á

Po tréningu sa ani nemáte cítiť ako po hodine ničnerobenia vo vírivke. No ak je váš stav porovnateľný s absolútnym vyčerpaním, opäť niekde robíte chybu. Cvičenie, ktoré ste si naplánovali je zrejme príliš dlhé, intenzívne alebo s priveľkou záťažou na to, že len začínate.  Zásadný trik pre udržanie dlhodobej fyzickej kondície a štíhlosti spočíva v pravidelných fyzických aktivitách v primeranom rozsahu a intenzite.

6. Nechce sa mi cvičiť

Bez práce nie sú koláče a snaha v kombinácii s drinou sú v tomto smere nevyhnutnou súčasťou „cvičebnej“ disciplíny. V opačnom prípade sa musíte zmieriť s tým, čo vidíte v zrkadle.

My sa vás teraz pokúsime motivovať a uviesť vám desať plus jeden dôvodov, prečo sa cvičiť OPLATÍ.

  1. Zvýši sa vaše sebavedomie, sebaúcta a viera vo vlastnú silu a schopnosti.
  1. Stretnete nových ľudí, nadviažete nové priateľstvá. Cvičenie mimo domu má socializačný efekt :)
  1. Získate rešpekt členov svojej rodiny, priateľov, kolegov a celkovo ľudí okolo vás.
  1. Zlepší sa váš sexuálny život.
  1. Minimalizujete nepríjemný stres a duševnú nervozitu.
  1. Zabezpečíte si pevnejšie, odolnejšie kosti a silnejšie svaly.
  1. Zlepšíte stav srdca a krvného obehu.
  1. Zvýšite kapacitu pľúc.
  1. Eliminujete riziko vzniku cukrovky, osteoporózy, artritídy a rakoviny.
  1. Rovnako znížite pravdepodobnosť fyzického zranenia.
  1. Nie ste predsa o nič horší ako celebrity v našej galérii. Na vlastné oči môžete vidieť, že nikdy nie je neskoro, vyšší vek nehrá úlohu a žiadna „štartovacia“ objemnejšia váha nemusí byť prekážkou. Tak už žiadne výhovorky!