„Dnes idem žúrovať, dzobnem si len dva sucháre a večer môžem vypiť osem vodiek.“ Presne takto zmýšľajú ľudia uväznení v pazúroch novej, za to veľmi nebezpečnej forme porúch príjmu potravy (PPP), zvanej drunkorexii (alkorexii).
FitStyle je LifeStyle s prívlastkom FIT :)
„Dnes idem žúrovať, dzobnem si len dva sucháre a večer môžem vypiť osem vodiek.“ Presne takto zmýšľajú ľudia uväznení v pazúroch novej, za to veľmi nebezpečnej forme porúch príjmu potravy (PPP), zvanej drunkorexii (alkorexii).
Voňavý šípkový čaj si nemálo z nás spája s príjemnými chvíľami trávenými v kuchyni našich babičiek, ktoré šípky vlastnoručne trhali, sušili v rúre a servírovali k nemu domácu chrumkavú bábovku. Vtedy sme azda ani len netušili, aké bohatstvo sa v tom teplom nápoji v skutočnosti skrýva.
Sušené ovocie sa medzi ľuďmi teší stále väčšej obľube. Na trhu je pritom dostať hneď niekoľko, naozaj chutných druhov. Marhule, hrozienka, figy, slivky, jablká, mango, dokonca aj melón. Jednoducho skvelá desiata, okrem toho adekvátna náhrada sladkého a ľahká dostupnosť vždy, keď vás prepadne hlad. Aj ono má však svoje ALE.
Už starí Gréci poznali dôležitý význam svetla pre ľudský organizmus a preto budovali kúpele využívajúce blahodarné účinky slnečných lúčov. Po tohtoročnej mimoriadne dlhej zime vítame jar a slnko s nadšením i my.
V minulosti jedna z rozšírenejších foriem dopingu, dnes pre mnohých len neškodný prostriedok zvyšovania výkonu. Až také nevinné to s alkoholom ale nebude...
Vyzerá to tak, že súboj margarín verzus maslo nemá konca. Taktiež občas váhate, ktorý z týchto tukov si natrieť na chlieb? Tu je odpoveď...
Pred pár dňami sme na našich stránkach začali seriál o potravinových alergiách. Dnes sa zameriame na intoleranciu laktózy a alergiu na kravské mlieko. Ide totiž o dva, celkom odlišné pojmy.
Práve blížiaca sa jar predstavuje pre väčšinu z nás pomyselnú štartovaciu čiaru na ceste k vytúženým krivkám. Škoda, že len nepatrná časť vytrvalcov to dotiahne až do zdarného cieľa.
Alergie na potraviny sú veľmi nepríjemné a v niektorých prípadoch dokonca ohrozujú život človeka. Je preto veľmi dôležité vedieť, ako sa pred nimi chrániť.
V uplynulých rokoch sa vynorili negatívne názory o toxicite morských rýb, čo značne podrylo ich reputáciu zdravej potraviny. Morské ryby sú pritom jedným z najlepších prírodných zdrojov zdraviu prospešných omega-3 mastných kyselín, no niektoré druhy obsahujú vysoký podiel ortuti a iných toxínov. Stojí ich konzumácia za podstúpenie tohto rizika?